اهمیت رژیم غذایی در سرطان روده بزرگ
سرطان روده بزرگ جزء سرطان های شایع است که بیشتر در افراد مسن دیده می شود. ژنتیک و رژیم غذایی هم علاوه بر سن در پیدایش این نوع سرطان نقش دارند.
سرطان روده بزرگ جزو سرطان های شایع است که بیشتر در افراد مسن دیده می شود. ژنتیک و رژیم غذایی هم علاوه بر سن در پیدایش این نوع سرطان نقش دارند.
رژیم غذایی عامل مهمی در پیشگیری و درمان سرطان روده بزرگ محسوب می شود که برخلاف 2 عامل سن و ژنتیک می توان آن را تغییر داد.
زیاد خوردن گوشت قرمز، گوشت فراوری شده مانند سوسیس و غذاهای چرب و چاقی احتمال پیدایش سرطان روده بزرگ را افزایش می دهد.
ولیکن، فعالیت بدنی کافی و زیاد خوردن فیبرها شامل میوه، سبزیجات، مغزها (مانند بادام هندی، فندق، پسته و مغز گردو)، غلات سبوسدار و همچنین گوشت ماهی و پرندگان به جای گوشت قرمز و اجتناب از نوشابه های غیرالکلی و الکل از سرطان روده بزرگ پیشگیری می کند.
همچنین حفظ وزن مناسب و خوردن میوه و سبزیجات و روزانه چهار فنجان قهوه معادل 460 میلی گرم کافئین در افراد تحت درمان سرطان روده بزرگ از عود آن جلوگیری می کند. فیبرها و قهوه نیز طول مدت حیات و احتمال درمان بیماران تحت درمان سرطان روده بزرگ را افزایش و احتمال عود را کاهش می دهند.
شما می توانید این خبر را در قالب یک فایل PDF چاپ یا ذخیره کنید. |