تنظیم قند خون با مصرف خرما در ماه رمضان Phoenix dactylifera
خرما از جمله گياهاني است است كـه داراي ارزش غذايي فراواني بوده و در رژيم غذايي مورد استفاده بشـر قرارميگيرد.
صرف خرما در افطار علاوه بر این که در روایات و احادیث به آن بسیار توصیه شده است، سبب کنترل اشتها شده و از پر خوری در افطار جلوگیری می کند. خرما همچنین موجب تنظیم قند خون و بازیابی توان ذهنی و عضلانی می شود. نتایج تحقیقات نشان می دهد.
خرما بهترین غذا برای روزه داران در ماه مبارک رمضان است. بر اساس نتایج تحقیقی، در ساعات پایانی روزه، قند خون کاهش پیدا می کند و بر مغز تأثیر می گذارد و سبب می شود فرد احساس کسالت و ضعف کند و از قدرت تمرکز شخص روزه دار کاسته می شود.
این میوه می تواند انتخاب خوبی به جای قندهای صنعتی باشد و به دلیل اینکه قند خود را آهسته و به مرور در بدن آزاد و مواد مغذی و فیبر لازم برای بدن را تأمین می کند، می تواند در وعده های سحر و افطار ماه رمضان مصرف شود. خرما خاصیت ملین دارد و روده ها را پاکسازی می کند. ماده نیکوتینیک موجود در خرما، دارویی فوق العاده مؤثر برای رفع ناراحتی روده ای است. خوردن خرما سبب ایجاد و تقویت باکتری های مفید روده ای می شود.
خرما ویتامین های متعددی دارد، ویتامین A موجود در آن سبب تقویت بینایی چشم می شود. خرما یکی از مواد مؤثر در بهبود حافظه می باشد. همچنین منبع مناسبی از ویتامین های گروه B، سلنیوم، آهن و منگنز است و بدین ترتیب میتواند ماده غذایی مناسبی برای تقویت حافظه باشد.
ميـوه خرمـا داراي تركيبـات حيـاتي بـوده و ارزش غذايي آن به دليل داشتن فيبـر و مـواد معـدني ضـروري ميباشد. تركيبـات پلـي فنلـي موجـود در عصـاره خرمـا مانند فلاونوئيدها، آنتوسيانين هـا واسـيدهاي فنوليـك و عناصري مانند سلنيوم، مـس، روي، منگنـزو ويتـامين C ميتوانند موجب حفاظت كبدي عليه تخريب اكسيداتيو گردنــد. بررســي انجــام شــده نشــان مــي دهــد فعاليــت آنتي اكسيداني و عصاره خرما از پراكسيد اسيون ليپيـدي و اكسيداسيون پروتئيني جلوگيري مي كنـد و منجـر بـه تخريــب سوپراكســيد و راديكــال هــاي هيدروكســيل ميگردد.
منابع:
Momen H, Momen Ebne Mohammad Zaman SM. Tohfatolmomenin. 1th ed. Qom: Noor vahy; 2012. p. 238-239. (Persian).
Siahpoosh A, Yazdanparast R, Jaberkhalafian A, Alikazemi S. Phenolic compounds and hydroxyl radical scavenging activities of aqueous and methanolic extracts of ohoenix dactylifera L cultivar dayri fruits. Jundishapour Sci Med J 2012; 11(2): 185- 192.
Abdelrahman HA, Fathalla SI, Mohamed AA, Jun HK, Kim DH. Protective Effect of Dates (Phoenix dactylifera L.) And Licorice (Glycyrrhiza glabra) on Carbon TetrachlorideInduced Hepatotoxicity in Dogs. Global Veterinaria 2012; 9(2): 184-191.
شما می توانید این خبر را در قالب یک فایل PDF چاپ یا ذخیره کنید. |