اصول كلي تغذيه در ماه مبارك رمضان (گروه لبنیات و حبوبات)
تغذيه ی صحیح در ماه مبارک رمضان مانند سایر اوقات، به معنی رعایت دو اصل تنوع و تعادل در برنامه غذايي است. "تنوع" به معني استفاده از گروه هاي غذايي اصلي و "تعادل" بدين معني است كه از همه ي گروه هاي غذايي به مقدار كافي مصرف شده و از كم خوري و پرخوري پرهيز شود.
گروه شير و لبنيات
اين گروه شامل شير، ماست، پنير، كشك و بستني است. با مصرف مواد غذايي اين گروه، بخش مهمي از نياز بدن به مواد مغذي مهم نظير پروتئين، كلسيم، فسفر و بعضي از انواع ويتامين ها تامين مي شود. توصيه مي شود افراد بزرگسال روزانه 2 واحد يا بيشتر از مواد غذايي اين گروه مصرف كنند.
هر واحد از اين گروه معادل كي ليوان شير، يا يك ليوان ماست، يا 45-60 گرم پنير )دو قوطي كبريت پنير(، يا يك ليوان كشك پاستوريزه، يا يك و نيم ليوان بستني است.
گروه گوشت، حبوبات و تخم مرغ
اين گروه شامل گوشت هاي قرمز )گوسفند و گوساله(، گوشت هاي سفيد )مرغ، ماهي و پرندگان(،امعاء و احشاء )جگر، دل، قلوه، زبان و مغز(، تخم مرغ، حبوبات )نخود، لوبيا، عدس، باقلا، لپه و ماش( و مغز دانه هاي خوراكي )گردو، بادام، فندق، پسته و انواع تخمه( است. با مصرف مواد غذايي اين گروه، بخش مهمي از نياز بدن به مواد مغذي نظير پروتئين، آهن، روي و بعضي از انواع ويتامين هاي گروه ب تأمين مي شود.
هر واحد از اين گروه برابراست با 60 گرم گوشت لخم پخته )دو قطعه خورشتي(،يا دو عدد تخم مرغ، يا كي ليوان حبوبات پخته )حدود نصف ليوان حبوبات خام(،يا دو سوم ليوان انواع مغز دانه ها )گردو، فندق، بادام، پسته و تخمه.
براي افراد بزرگسال و سالم مصرف روزانه 2 تا 3 واحد از اين گروه توصيه مي شود.
اين گروه براي رشد، خون سازي و سلامت دستگاه عصبي لازم است.
شما می توانید این خبر را در قالب یک فایل PDF چاپ یا ذخیره کنید. |