تاثیر چای علف لیمو بر شاخص های خونی
گیاه علف لیمو (lemon grass) با نام علمی Cymbopogon citratus گیاهی علفی و چند ساله است که در نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری رشد می کند.
ترکیبات شیمیایی موجود در بخش های هوای این گیاه شامل اسانس، تری ترپن ها و پلی فنول ها می باشد. ترکیبات طبیعی زیست فعال از چای علف لیمو، اثر تقویت کننده در تولید گلبول های قرمز دارد و در پیشگیری و درمان کم خونی استفاده بالقوه دارد.
یک مطالعه به بررسی تأثیر چای علف لیمو (Cymbopogon citratus) بر شاخصهای خونی در افراد داوطلب پرداخته است.
صد و پنج نفر (55 مرد و 50 زن) ، از سنین 18 تا 35 سال ، به طور تصادفی در گروه هایی قرار گرفتند که به صورت خوراکی، 2 ، 4 یا 8 گرم از دمکرده تهیه شده از برگهای علف لیمو یک بار در روز به مدت 30 روز استفاده کنند.
ارزیابی شاخصهای خونی غلظت هموگلوبین [Hb] ، packed cell volume [PCV] ، تعداد گلبولهای قرمز [RBC] ، MCH ، MCV،MCHC ، تعداد کل گلبولهای سفید خون [WBC-total] و پلاکت ها، در روز قبل از شروع (ابتدا) و در روز 10 و روز 30پس از شروع درمان انجام شد. نتایج به دست آمده در روزهای 10 و 30 با مقادیر پایه مقایسه شد. دمکرده تهیه شده از پودر برگ علف لیمو، که از نظر میزان تانن ها ، ساپونین ها ، آلکالوئیدها ، فلاونوئیدها ، درشت مغذی ها و ریز مغذی ها مثبت بودند، به طور قابل توجهی PCV ، Hb و RBC را افزایش دادند (P <.05).
A study assessed the effects of lemongrass (Cymbopogon citratus) tea on hematologic indices in human volunteers.
One hundred five subjects (55 men and 50 women), aged 18 to 35 years, were randomly assigned to groups set to orally receive infusion prepared from 2, 4, or 8 g of C. citratus leaves once daily for 30 days. Assessment of hematologic indices (hemoglobin concentration [Hb], packed cell volume [PCV], red blood cell [RBC] count, mean cell Hb [MCH], mean cell volume [MCV], mean cell Hb concentration [MCHC], total white blood cell [WBC-total] and differentials, and platelets) were performed 1 day before (baseline), and at 10 (acute) and 30 days (subchronic phase) after the initiation of treatment. Results obtained on days 10 and 30 were compared with baseline values. Infusions prepared from C. citratus leaf powder, which tested positive for tannins, saponins, alkaloids, flavonoids, macro- and micronutrients, significantly increased PCV, Hb, and RBC (P<.05) in all subjects, particularly in the subchronic phase of the study.
شما می توانید این خبر را در قالب یک فایل PDF چاپ یا ذخیره کنید. |