تاثیر عصاره انار بر بیماری سرطان Punica granatum
عصاره انار، القا کننده آپوپتوز است که در آن سلول های سرطانی خود را از بین می برند. این میوه در پیش گیری از سرطان پروستات و سینه بسیار مفید است.
پوست انار به دلیل حضور فنول هایی نظیر الاژیک تاننها، اسید الاژیک و اسید گالیک داراي ظرفیت آنتی اکسیدانی بسیار بالایی می باشد. بیشترین میزان ترکیبات فنولی در پیه انار مشاهده شده به گونه اي که میزان آن در پیه/ پوست این میوه حدود 10 برابر آب انار برآورد شده است.
عصاره پیه و پوست انار اثرات آنتی کارسینوژنیک از خود بروز داده و موجب مهار رشد رده سلول هاي انسانی سرطان پستان و پروستات شده است متابولیتهای موجود در قسمتهای مختلف میوه و درخت انار شامل انواع قندها، اسیدهای آلي، آلكالوئیدها، پلي فنل ها، فلاونوئیدها، آنتوسیانین ها، اسیدهای چرب، ویتامین ها و نظایر آن است.
محققان در بررسي اثر ضد سرطاني عصارۀ انار به درمان سرطان پستان پرداختند و نشان دادند که به ترتیب آب و پوست میوه به دلیل سرشار بودن از فلاونوئیدهایي مانند: لوتئولین، روتین، کوئرستین و کامفرول و همچنین ترکیبات فنلي مثل: االژیك اسید و گالیك اسید خاصیت ضدسرطاني دارد.
پلي فنول ها انواعي از آنتي اکسیدان های موجود در عصاره انار هستند که با اعمال مختلف از جمله خنثي کردن رادیكال های آزاد در جلوگیری از بسیاری از بیماری ها از جمله در سرطان نقش دارند، این ترکیبات بسیار متنوع هستند و اثرات متفاوتي دارند.
منابع:
Gold EB, Bair Y, Block G, Greendale GA, Harlow SD, Johnson S, "et al". Diet and lifestyle factors associated with premenstrual symptoms in a racially diverse community sample: Study of Women's Health Across the Nation (SWAN). J Women's Health (Larchmt)2007; 16(5): 641-56
Lansky EP, Jiang W, Mo H, Bravo L, Froom P, Yu W, Harris NM, Neeman I and Campbell MJ. Possible synergistic prostate cancer suppression by anatomically discrete pomegranate fractions. Invest New Drugs 2005; 23: 11 – 20
شما می توانید این خبر را در قالب یک فایل PDF چاپ یا ذخیره کنید. |