بررسی اثرات ضد باکتریای سیر stium Allium
امــروزه، اثــرات ضــد ميكروبــي بــسياري از گونه هاي گياهي بر روي عفونت های مختلف از جمله هليكوباكتر پيلوري مورد بررسي قرار گرفته است كه سير، يكي از اين گياهان مـي باشـد .
سیر از جمله مواد غذایی است کیه از دیر باز به واسطه ارزش غذایی و اثرات درمانی مورد توجه قرار گرفته است. پیاز سیر حاوی ترکیباتی از قبیل نشاسته، موسیالژ، پروتئین و قند می باشد. سیر ماده غذایی خوشبویی نیست اما از فواید سلامت بسیاری برخوردار است و افراد بسیاری در سراسر جهان از آن به انواع مختلف استفاده می کنند.
در برخــي مطالعــات بــر وجــود ارتبــاط بــين مــصرف ســير و كاهش عفونـت هليكوبـاكتر پيلـوري تأكيـد شـده اسـت. مطالعـات اخيـر نشان داده اند كه سير به دليل داشتن آليـسين داراي خاصـيت ضـد باكتريايي بر روي طيف وسيعي از باكتري هـاي گـرم مثبـت و گـرم منفي بـه ويـژه بـر روي هليكو بـاكترپيلوري مـي باشـد بـه طوري كـه جداسازي و يا ممانعت از تشكيل آليـسين فعاليـت ضـد ميكروبـي سير را از بين مي برد .
آلیسین، باکتری های مضر موجود در دستگاه گوارش را از بین برده و در نتیجه سبب سلامت و عملکرد بهتر روده می شود که این امر به معنی کمتر شدن نفخ است. سیر خرد شده حاوی اسانس گوگرد با بوی تند است و برای دستگاه گوارش خاصیت آنتی بیوتیک (ضدمیکروبی) دارد. آليــسين مــي توانــد بــا بلــوك كــردن نيتروزسازي و نقش پاك كنندگي نيترات ها و راديكال هاي آزاد باعث كاهش عفونت هليكوباكترپيلوري ومتعاقباً سرطان زايي گردد.
پزوریازیس نوعی عفونت شدید پوستی است و همراه با درد و خارش شدید است. درمان این بیماری سخت و نیازمند داروهای قوی است. با این همه خواص ضد التهابی سیر میتواند عوارض این بیماری را کاهش دهد و راه را برای درمانهای طبیعی آن باز کند. سیر به سبب داشتن اثراتی همچون ضد احتقان، خلط آور، ضد اسپاسم، محرك دستگاه ایمنی بدن و اثر ضد ویروسی، از دیر باز برای درمان بیماریهای حاد و مزمن عفونی و غیرعفونی ریوی به كار میرود. در طب گیاهی، سیر به عنوان یک مکمل طبیعی براي درمان انواع بیماري ها و اختلالات از قبیل فشار خون بالا، آلزایمر، ترومبوز، تب یونجه، آسم،عفونت گوش کودکان و حتی سرطان مطرح بوده است. همچنین سیر حاوی آنتی اکسیدانی قوی موسوم به آلیوم است که در مقابله با مولکول های مضر رادیکال آزاد، حفظ سلامت پوست و تقویت سیستم دفاعی بدن بسیار مفید و مؤثر است.
منابع:
Lee SA, Kang D, Shim KN, Choe JW, Hong WS, Choi H. Effect of diet and Helicobacter pylori infection to the risk of early gastric cancer. J Epedemiol. 2003;13(2):162-8.
Prasad K, Laxdal VA, Yu M, Raney BL. Evaluation of hydroxyl radical-scavenging property of garlic. Mol Cell Biochem. 2008; 154(7): 55-63.
Correa P. Human gastric carcinogenesis: A multistep and multifactorial process. First American Cancer Society Award Lecture on Cancer Epidemiology and Prevention. Cancer Res.2001; 52(24): 6735-40.
شما می توانید این خبر را در قالب یک فایل PDF چاپ یا ذخیره کنید. |