اثر محافظ قلب و عروق بذر کتان
بذر کتان (Linum Usitatissimum) (flaxssed) نوعی دانه روغنی غنی از یک اسید چرب امگا-3 به نام α-linolenic acid و فیبر است
مطالعات حیوانی و انسانی نشان داده که بذر کتان خاصیت محافظتی بر قلب و عروق دارد و از بیماری های قلبی-عروقی پیشگیری می کند. این خاصیت بذر کتان به این علت است که اثرات کاهنده کلسترل و پرفشاری خون، ضد بی نظمی ضربان قلب، ضد تصلب شرائین، ضد التهاب و آنتی اکسیدانی، کاهنده مقاومت به انسولین و ضد چاقی (کاهنده وزن بدن) دارد. بذر کتان مزه ای شبیه مغزها (nuts) دارد. بذر کتان در مواد غذایی مانند انواع نان و شیرینی و بیسکوییت و ماکارونی استفاده می شود و همچنین می توان آن را با دوز یک قاشق غذاخوری در 150 میلی لیتر مایع 2 بار در روز از راه خوراکی مصرف نمود.
گردآورنده:دكترسعيد كيانبخت
منابع:
Can J Physiol Pharmacol. 2019 Feb;97(2):75-81. doi: 10.1139/cjpp-2018-0547. Epub 2018 Dec 18.
Dietary flaxseed: what we know and don't know about its effects on cardiovascular disease.
شما می توانید این خبر را در قالب یک فایل PDF چاپ یا ذخیره کنید. |