راهکارهای کاهش وزن.
طبیعت و اثرات چاقی و شیوع آن مشکلی اساسی را از نظر سلامت به وجود آورده است. امروزه راهکارهای بسیاری برای کاهش وزن با استفاده از رژیم غذایی وجود دارد که انتخاب بهترین آن نیازمند تحقیق و مطالعه در این زمینه می باشد.
یکی از این راهکارها استفاده از کم کننده های اشتها شامل گلوکز می باشد که معمولا به شکل قرص قبل از خوردن غذا مصرف می شود. انواع دیگر قرص های کاهش اشتها مانند متیل سلولز می باشد که باعث جذب آب و تورم معده نمی شود و احساس سیری می دهد. چنین فراورده هایی باعث به وجود آمدن حجم زیاد بدون هیچ ارزش غذایی یا انرژی می شوند و کمکی به سلامت بدن نمی کنند.
از طرفی دیگر فراورده های جایگزین وعده های غذایی که به عنوان جاشنی ممکن است به صورت پودر یا بیسکویت به شیر اضافه شوند روشی مطمئن تر اما پرهزینه می باشد.
طبق مطالعات انجام شده معمول ترین رژیم های کاهش وزن عبارتند است از تغییرات غذاهای عادی به ترکیبات کم کالری یعنی فراورده هایی که نزدیک به غذای عادی ما اما با انرژی حداقل می باشند. این محصولات شامل نوشیدنیهای کم انرژی، سوپ، سالاد، نان بدون نشاسته و ترکیبات پرفیبر می باشد.
گردآورنده:دكتر رضا غفارزادگان
منابع:
- Popkin BM.The nutrition transition:an overview of world patterns of change. Nutr Rev 2004; 62(7): s140-3.
2-علوم غذایی، سلامت و تغذیه، بریان ا فاکس، آلن گ. کامرون، مرکز انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی 1378
شما می توانید این خبر را در قالب یک فایل PDF چاپ یا ذخیره کنید. |