سنجد تلخ و اثرات درماني آن
سنجد تلخ با نام علمي Hippophae rhamnoides گياهي است كه برگ، گل، دانه و ميوه آن به عنوان دارو استفاده مي شود.
سنجد تلخ با نام علمي Hippophae rhamnoides گياهي است كه برگ، گل، دانه و ميوه آن به عنوان دارو استفاده مي شود.
برگ و گل آن در آرتريت، زخم گوارشي، نقرس و راش هاي پوستي ناشي از بيماري هاي عفوني مثل سرخك استفاده مي شود.
چاي برگ سنجد تلخ منبع آنتي اكسيدان، آمينو اسيد، اسيد چرب و مواد معدني است.
دانه آن جلوگيري كننده از عفونت، بهبود ديد و كاهش سرعت پيري است.
برگ هاي آن براي كاهش فشار خون و كلسترول، كنترل بيماري هاي قلبي و عروقي و ضد پيري استفاده مي شود.
روغن دانه آن اكسپكتورانت است و در آسم، آنژين قلبي و كلسترول بالا نقش درماني دارد.
از ديگر خواص روغن آن خاصيت آنتي اكسيداني آن است. كند كننده سرعت زوال عقل در پيري است. كاهش دهنده احتمال بروز سرطان و عوارض ناشي از د اروهاي شيمي درماني است. سيستم ايمني را تقويت مي كند. در درمان زخم معده و روده و رفلاكس معده به مري اثر درماني دارد. مصرف خوراكي آن سبب كاهش خشكي چشم و شب كوري مي شود. منبع غني از ويتامين C، A،E، بتاكاروتن، مواد معدني، آمينواسيد و اسيد چرب است. به صورت موضعي به پوست در درمان زخم هاي پوستي، زخم بستر، آفتاب سوختگي، اگزما، خشكي پوست و آكنه استفاده مي شود. در مصارف غذايي در ساخت ژله، آب ميوه و سس ها كاربرد دارد. در مصارف آرايشي در محصولات ضد پيري كاربرد دارد.
تداخل: خاصيت ضد انعقاد دارد و با داروهاي ضد انعقاد با احتياط مصرف شود.
گردآورنده:دكتر حورا آموزگار
منابع:
- Copy right WebMD
- Agrawala, P. K. and Adhikari, J. S. Modulation of radiation-induced cytotoxicity in U 87 cells by RH-3 (a preparation of Hippophae rhamnoides). Indian J.Med.Res. 2009;130(5):542-549. View abstract.
- Aitzetmuller, K. and Xin, Y. [Sea buckthorn and sea buckthorn oils--recent developments in China and central Asia]. Nahrung 1999;43(4):228-232. View abstract.
- Backhouse, N., Rosales, L., Apablaza, C., Goity, L., Erazo, S., Negrete, R., Theodoluz, C., Rodriguez, J., and Delporte, C. Analgesic, anti-inflammatory and antioxidant properties of Buddleja globosa, Buddlejaceae. J.Ethnopharmacol. 3-5-2008;116(2):263-269. View abstract.
- Bala M, Prasad J, Singh S, Tiwari S, and Sawhney RC. Whole-body radioprotective effects of SBL-1: a preparation from leaves of Hippophae rhamnoides. Journal of Herbs, Spices & Medicinal Plants 2009;15(2):203-15.
- Bao, M. and Lou, Y. Flavonoids from seabuckthorn protect endothelial cells (EA.hy926) from oxidized low-density lipoprotein induced injuries via regulation of LOX-1 and eNOS expression. J.Cardiovasc.Pharmacol. 2006;48(1):834-841. View abstract.
- Bath-Hextall, F. J., Jenkinson, C., Humphreys, R., and Williams, H. C. Dietary supplements for established atopic eczema. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2012;2:CD005205. View abstract.
- Benherlal, P. S. and Arumughan, C. Studies on modulation of DNA integrity in Fenton's system by phytochemicals. Mutat.Res. 12-15-2008;648(1-2):1-8. View abstract.
- Boivin, D., Blanchette, M., Barrette, S., Moghrabi, A., and Beliveau, R. Inhibition of cancer cell proliferation and suppression of TNF-induced activation of NFkappaB by edible berry juice. Anticancer Res 2007;27(2):937-948. View abstract.
- Cao, Q., Qu, W., Deng, Y., Zhang, Z., Niu, W., and Pan, Y. [Effect of flavonoids from the seed and fruit residue of Hippophae rhamnoides L. on glycometabolism in mice]. Zhong.Yao Cai. 2003;26(10):735-737. View abstract.
شما می توانید این خبر را در قالب یک فایل PDF چاپ یا ذخیره کنید. |