گردو غذای مغز
گردو با نام علمی Juglans L به عنوان یک ماده غذایی سالم از قدیم الایام در میان مردم جهان جایگاه خاصی داشته است تا جایی که آن را "غذای مغز" می نامیدند.
گردو با نام علمی L. Juglans به عنوان یک ماده غذایی سالم از قدیم الایام در میان مردم جهان جایگاه خاصی داشته است تا جایی که آن را "غذای مغز" می نامیدند. مصرف مغز گردو باعث بهبودعملکرد قلب، مغز، کنترل سطح قند خون ، سلامت پوست ، مو و مانع از بروز التهاب در بدن می شود (1). از آنجا که بیش از 60 درصد این ماده مغذی را ترکیبات روغنی تشکیل می دهد(2) لذا خواص ذکر شده برای مغز گردو به ترکیبات روغنی آن مربوط می باشد. مغز گردو غني از اسيدهای چرب ضروری غيراشباع می باشد که بخش عمده آن شامل لينولئيك اسيد و لينولنيك اسيدمی باشد (3). با توجه به تاثیر مستقیم گونه گیاه و شرایط اقلیمی در نوع و میزان مواد موثره گیاهان، علاوه بر اینکه ترکیبات روغنی گونه های مختلف درخت گردو از نظر کمی و کیفی با هم تفاوت دارند ، شرایط اقلیمی نظیر ارتفاع از سطح دریا، درصد رطوبت و دما نیز این محتوا را تحت تاثیر قرار می دهد(4).
منابع:
- Simopoulos, A.P. “Essential fatty acids in health and chronic disease". Am. J. Clin, 1999, 70, 560-569
- Prasad, R.B.N "Walnut and Pecans, In: Encysclo-Paedia of Food Science, Food Technology and Nutrition", London Academic Press ,1994 , 4828-4831
- Prasad, R.B.N "Walnut and Pecans, In: Encysclo-Paedia of Food Science, Food Technology and Nutrition", London Academic Press ,1994 , 4828-4831
- Ozkan, G. and Koyuncu, M.A. " Physical and Chemical Comparision of Som Walnut (Juglans regia L.) "Genotypes Grown in Turkey, Grasas y Aceites, 2005 ,56(2), 142.
شما می توانید این خبر را در قالب یک فایل PDF چاپ یا ذخیره کنید. |