کاربردهای درمانی خربزه درختی
درختی به ارتفاع حدود 20 فوت، دارای برگ های بزرگ دمبرگ دار، پنجه ای، 7 لوبه که هر لوب به نوبه خود به لوب های جانبی فرعی تقسیم می شود.
نام: خربزه درختی
نام علمی: Carica papaya L
نام تیره: کاریکاسه
قسمت مورد استفاده: میوه و برگ ها.
زیستگاه و دامنه پراکندگی:
مناطق گرمسیری آمریکا، در جنوب فلوریدا به صورت اهلی شده یافت می شود.
شرح:
گل آذین متشکل است از گرزن های خوشه ای گل های زرد، پرچم دار و مادگی دار، میوه بزرگ و خربزه مانند، سته خوراکی به وزن حدودا 15 پوند، دارای گوشت عنابی یا زرد رنگ و یک محفظه مرکزی که تعداد زیادی دانه کروی سیاه در آن دیده می شود.
خواص:
از برگ های خربزه درختی، کارپاین استخراج می شود که حاوی آنزیم های پروتولیتیک است و در ماسک های صورت، شامپوها، تقویت کننده های پوست و ... کاربرد دارد.
برگ های این گیاه از زمان های باستان برای بسته بندی گوشت و زخم های چرکین استفاده می شد. دانه های آن حاوی گلیکوزیدی است که به سینیجرین شباهت دارد.
مواد تشکیل دهنده:
آنزیم های پروتولیتیک، کارپلین، ویتامین ها و املاح.
گردآورنده:مونا غیاثی یکتا
منابع:
بیگم فقیر،م، 1384، گونه های گیاهی گیاهان آرایشی-بهداشتی، اداره انتشارات دانشگاه گیلان.
شما می توانید این خبر را در قالب یک فایل PDF چاپ یا ذخیره کنید. |