خواص شگفت انگیز قاصدک یا گل قاصد
برگ های گیاه قاصدک حاوی مقدار زیادی پتاسیم بوده و از این جهت یک ادارآور موثر است.و همچنین برگ ها تصفیه کننده کبد و تقویت کننده معده نیز هستند. از برگ های گیاه در دمان احتباس مایعات خصوصا در بیماران قلبی استفاده می گردد.
ریشه گل قاصد داری خواصی نظیر تصفیه کننده کبد ،رفع سنگ صفرا و زردی بوده و از آن می توان به عنوان ملین در یبوست استفاده کرد.
در کتاب قانون ابن سینا گیاه گل قاصد را معالج یرقان و ضماد این گیاه را پادرزهر مار دانسته اند.
برگ های تازه قاصدک قابلیت خوراکی دارد و می توان آن را بصورت سبزی تازه در سالاد به کار برد ، خوردن برگ های تازه ی گل قاصد موجب تصفیه دستگاه گوارش و خون می گردد.
تلخی کمی که در برگ های تازه گل قاصد وجود دارد مربوط به ماده متبلور تاراکساسین است.
جوشانده علف قاصد: از جوشانده قاصدک می توانید بصورت مرهم و یا شستشوی موضعی جهت درمان نقرس ، جوش های سطحی پوست و ضد اگزما مصرف کنید.(80-50گرم ریشه )
دمکرده گل قاصد: جهت تصفیه کبد و در درمان سرماخوردگی های تب دار، بیماری های ریوی ،یبوست ، نقرس و اگزما به مقدار یک فنجان در 3یا 4 وعده طی روز میل کنید.(50گرم قسمت های هوایی خشک شده گیاه را به مدت 5 دقیقه دم کنید)
تنتور این گیاه به عنوان دارویی کمکی جهت تامین پتاسیم کافی به داروهای قلبی اضافه می گردد.
در چین از برگ ،گل ،ریشه و دانه های گل قاصد به عنوان ادرارآور و محرک کبد و نیز جهت دفع حرارت و سموم بدن استفاده می کنند.
طبع این گیاه سرد و گل قاصد بیشترین حد ویتامین A در بین گیاهان را دارا است و نیز دارای ترکیبات پروتئینی ، چربی، املاح معدنی، مقدار زیاذ پتاسیم و ماده های تلخی در برگ ها به نام تارکساسین است.
اسم علمی گل قاصد Taraxacum officinale L. است و از خانواده کاسنیان (Asteraceae ) می باشد
گردآورنده:منیره نورمحمدی
مصطفوی اسلام ، گیاهان دارویی به انضمام طب سنتی آذربایجان. چاپ سوم .انتشارات جهاد دانشگاهی واحد تهران .1391.
شما می توانید این خبر را در قالب یک فایل PDF چاپ یا ذخیره کنید. |