خواص درمانی میوه انار(Punica granatum)
نام خانواده: Punicaceae بومی ایران و هند می باشد. و به صورت وحشی در بسیاری از مناطق کشور یافت می شود. کاشت انار در کشور ما به عنوان محصولات باغی است.
خواص درمانی میوه انار:
تمام قسمت های انار مانند گل ، برگ ، پوست ، ریشه و دانه آن مصرف دارویی داشته است .
دارای خواص ادرارآور ، ملین ، آب انار برای بیماری های مجاری ادراری، درمان اسهال ، تصفیه کننده خون ، تقویت کننده کبد، کلیه ، قلب ، معده ،و خون ساز است.
ازاین گیاه برای درمان بواسیر ، زخم دهان و دندان درد ، به عنوان ضد انگل و کرم های داخلی بدن ، درمان سوختگی ، ضد اگزما و خارش پوست ، درمان گلودرد ، و تنظیم کننده قاعدگی بانوان استفاده می شود.
توصیه ها وجویز ها :
جوشانده پوست و ریشه درخت انار جهت درمان اسهال و دفع انگل های داخلی مورد استفاده قرار میگیرد .
غرغره این جوشانده موجب بهبودی زخم های داخلی دهان و گلودرد می شود. شستشوی محل های درد با این جوشانده برای برطرف کردن خارش کار برد دارد. و برای درمان بواسیر مورد استفاده قرار میگیرد.
برای تهیه این جوشانده کافی است مقداری از پوست و ریشه درخت انار به مقدار 10الی 15 گرم را داخل یک لیتر آب مخلوط کرده و پس از 10 دقیقه جوشاندن مورد استفاده قرار داد.
برای استفاده از پماد ضد سوختگی گل های انار ابتدا گل های انار را له کنید وبا روغن کنجد مخلوط نمائید و سپس در سطح سوختگی قرار دهید.
مصرف جوشانده پوست انار در برخی افراد موجب سر درد، سرگیجه و استفراغ می شود.
در طب سنتی آذربایجان پوست انار را جهت درمان لثه ملتهب بکار می برند. و جوشانده این گیاه برای از بین بردن انگل های داخلی در دامها مورد استفاده قرار می گیرد.
منابع:
مصطفوی اسلام ، گیاهان دارویی به انضمام طب سنتی آذربایجان. چاپ سوم .انتشارات جهاد دانشگاهی واحد تهران .1391.
شما می توانید این خبر را در قالب یک فایل PDF چاپ یا ذخیره کنید. |