ایجاد دانش فنی تولید عصاره استاندارد گیاه خارمریم در پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
دکتر حاجی آقایی اظهار کرد: با دلیل استقبال از محصولات نهایی موجود در بازار ایران از گیاه سیلیمارین، ماده اولیه جهت تولید آن به صورت وارداتی تأمین می گردد، در این راستا و در جهت رفع مشکل واردات پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی طی انجام طرح ها و پروژه های مختلف اقدام به ایجاد دانش فنی به منظور تولید عصاره استاندارد گیاه خارمریم کرده است.
دکتر رضا حاجی آقایی معاون پژوهشی و آموزشی پژوهشکده گیاهان دارویی در گفت و گو با روابط عمومی جهاددانشگاهی با اشاره به مهمترین دستاوردهای پژوهش و فناوری پژوهشکده گفت: پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی در راستای اهداف این نهاد که انجام پروژه های پژوهشی - فناوری با هدف تولید محصول و ایجاد ثروت می باشد، طرح های کاربردی زیادی در حال انجام یا در دست اختتام دارد که می توان به تولید داروی لیورسیل اشاره کرد که تمام مطالعات بالینی، فرمولاسیون، آنالیز و ... آن در پژوهشکده انجام گرفته و در نهایت با مجوز سازمان غذا و دارو وارد بازار دارویی کشور شده است.
وی افزود: همچنین می توان به داروی ملیتروپیک اشاره نمود که در بیماری آلزایمر گام برداشته و جهت تقویت حافظه استفاده می شود.
دکتر رضا حاجی آقایی با اشاره به این که پژوهشکده گیاهان دارویی از معدود مراکز علمی گیاهان دارویی است که در حوزه -های پژوهشی، آموزشی، تولید و تجاری سازی محصولات تخصصی گیاهان دارویی در حال فعالیت می باشد، تصریح کرد: این پژوهشکده با توجه به دارا بودن متخصصان در حوزه پزشکی و زراعت دارای برتری نسبت به سایر مراکز مشابه است.
وی افزود: حوزه ی پژوهشی این پژوهشکده دارای طرح های شاخص در زمینه ی تولید فرآورده های جدید جهت درمان بیماری های متابولیک، سوءهاضمه و مشکلات بیماران دیابتی است و در راستای تولید عصاره ها و مواد اولیه دارویی مورد کاربرد در تولید فرآورده های گیاهی که دانش فنی تولید آن ها در کشور موجود می باشد نظیر پودر ژل آلوئه وراء عصاره سیلسمارین، ترکیب تبائین و ... طرح های شاخص را در دست اقدام دارد.
معاون پژوهشی و آموزشی پژوهشکده گیاهان دارویی گفت: این پژوهشکده با توجه به ارتباط با صنعت گیاهان دارویی وهمچنین بازار مصرف کننده از محصولات و فرآورده های گیاهان دارویی، نیازهای کشور را در این حوزه بررسی نموده و در طرح ها و پروژه های پژوهشی به حل این مشکلات و معضلات می پردازد.
دکتر حاجی آقایی ادامه داد: پژوهشکده با توجه به وجود مشکلاتی در حوزه تولید عصاره های استاندارد قابل استفاده در صنایع دارویی اقدام به انجام پروژه هایی در حوزه تولید عصاره استاندارد شده از جمله سیلیمارین کرده است؛ زیرا با وجود محصولات نهایی موجود در بازار ایران از گیاه سیلیمارین و همچنین استقبال بازار این محصولات به دلیل اثر گذاری بالا، ماده اولیه جهت تولید آن به صورت وارداتی تأمین می گردد. در این راستا و در جهت رفع مشکل واردات این پژوهشکده طی انجام طرح ها و پروژه های مختلف اقدام به ایجاد دانش فنی به منظور تولید عصاره استاندارد گیاه خارمریم نموده است
وی در پایان اظهار کرد: از جمله افتخارات کسب شده این پژوهشکده در حوزه پژوهشی می توان به کسب مقام اول مجله گیاهان دارویی در جشنواره رازی اشاره نمود. همچنین فصلنامه گیاهان دارویی نیز در واقع اولین فصلنامه در حوزه گیاهان دارویی می باشد که در پایگاه Scopus نمایه می گردد و براساس برنامه های تعریف شده اقدامات لازم جهت نمایه کردن این فصلنامه در پایگاه ها دیگر بین المللی انجام خواهد شد.
شما می توانید این خبر را در قالب یک فایل PDF چاپ یا ذخیره کنید. |