خواص مصرف برخی دمنوشهای مفید در ماه مبارک رمضان
دمنوشهای گیاهی میتواند بسیار برای روزهداران مفید باشد، هنگام افطار به جای اینکه یک لیوان آب خنک بنوشید، آن را با یک فنجان دمنوش جایگزین کنید.
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی دکتر مجید قربانی نهوجی، عضو هیات علمی این پژوهشکده با بیان اینکه در ایام ماه مبارک رمضان بسیاری از افراد به دنبال نوشیدنیهایی برای رفع عطش هستند، اظهار کرد: در این ماه گنجاندن نوشیدنیهای طبیعی و دمنوشهای گیاهی در سفرههای افطار بهترین گزینه برای روزهداران است، زیرا روزهداران با نوشیدن این دمنوشها میتوانند ضمن آن که توانایی بدنشان را در طول روز افزایش دهند، مقاومت بدن خود را تضمین میکند.
این عضو هیات علمی توصیه کرد: خاکشیر، کاسنی، بهلیمو ، بادرنجبویه و چای سبز در ماه مبارک رمضان را میتوان به صورت دمنوش برای رفع نیاز بدن استفاده کرد.
وی با بیان اینکه از خوردن آبیمو و نوشیدنیهای گازدار در فاصله افطار تا سحر بپرهیزید، ادامه داد: دمنوش و عرق کاسنی یکی از بهترین عرقیات برای کاهش دمای بدن است، علاوه بر آن میتواند باعث مقاومت بدن در برابر گرما باشد.
وی اضافه کرد: با نوشیدن این عرق عملکرد معده و اندام گوارشی نیز بهتر میشود. میتوانید یک یا ۲ استکان از آن را در فاصله افطار تا سحر بنوشید. اما توجه داشته باشید اگر فشار خونتان پایین است آن را با شکر یا گلاب مخلوط کرده و سپس استفاده کنید.
وی با تاکید بر اینکه دمنوش نعناع برای بهبود اختلال سیستم گوارشی و نفخ بسیار مؤثر است، اذعان کرد: به همین دلیل مصرف آن در ماه رمضان که معده برای مدت طولانی خالی است، توصیه میشود. علاوه بر آن از کاهش بوی بد دهان و همچنین کاهش دمای بدن نیز استفاده میشود.
قربانی با بیان اینکه از چای سبز بهعنوان تببر و برای رفع گرمازدگی استفاده میشود، مصرف آن را در ایام ماه رمضان توصیه و افزود: علاوه بر آن این دمنوش گیاهی از عطش میکاهد و باعث تولید عرق بیشتر در بدن و خنک شدن آن میشود. در ایام ماه رمضان بهدلیل خالی بودن معده، ممکن است دچار بوی بد دهان شوید. چای سبز برای از بین بردن باکتریهای دهان مفید بوده و باعث خوشبو شدن آن میشود. روزهداران توجه داشته باشند که اگر فشار خون پایینی دارید بهتر است این چای را همراه با عسل بنوشند.
وی همچنین خوردن دمنوش بابونه وعرق بهارنارنج را در ایام ماه رمضان توصیه و خاطرنشان کرد: بابونه یک گیاه با خاصیت ضدالتهابی است به همین دلیل برای جلوگیری از گرگرفتگی و عطش در روزهای ماه رمضان میتوانید از آن استفاده کنید. علاوه بر آن، به تسکین ورم معده کمک کرده و عملکرد کبد را بهبود میبخشد؛ این گیاه خاصیت خوابآوری و آرامکننده اعصاب هم دارد.
شما می توانید این خبر را در قالب یک فایل PDF چاپ یا ذخیره کنید. |