خواص بي شمار رزماری
گیاه زوفا با نام علمی Hyssopus officinalis گیاهی پایا است و بسیار معطر و دارای ساقه های متعدد چوبی شده به ارتفاع 20 تا 60 سانتی متر است. ریشه زخیم و منشعب دارد و ساقه های متعدد گیاه مجموعا ظاهر پرپشت به او می بخشد. این گیاه در ردیف مهم ترین گل های مولد عسل به حساب می آید. قسمت مورد استفاده این گیاه معمولا سرشاخه های گلدار گیاه است.
رزماری برگ و سرشاخه های گلدار خشک شده گیاه Rosmarinus officinalis از خانواده نعناعیان است که حداقل دارای 1 درصد روغن فرار می باشد.
رزماری گیاهی است بوته ای، همیشه سبز تا ارتفاع 2 متر با شاخه های افراشته که برگ و سر شاخه های گلدار گیاه اندام دارویی رزماری را تشکیل می دهد. زمان جمع آوری برگ و سرشاخ های گلدار گیاه رزماری هنگام شروع باز شدن گل ها و در فصول بهار و تابستان است.
خواص درمانی :در مشکلات گوارشی، نفخ، القای سقط، افزایش جریان قاعدگی، نقرس، سرفه، سردرد، مشکلات گوارشی و صفرا، کمبود اشتها، فشار خون بالا، و به صورت موضعی در درد مفاصل و عضلانی و سیاتیک و درد های عصبی و کچلی کاربرد دارد.
در بارداری و شیردهی منع مصرف دارد.
مقدار مصرف : روزانه 2 گرم از پودر را دم کرده و روزی 3 مرتبه میل شود.
عوارض: حساسیت به نور و واکنش های الرژیک
نکات قابل توصیه: در افراد تشنجی با احتیاط مصرف شود.
منابع:
Natrual medicines comprehensive database, 2012,1359-1360.
کتاب گیاها ن دارویی دکتر زرگری
شما می توانید این خبر را در قالب یک فایل PDF چاپ یا ذخیره کنید. |