رفع تشنگی با مصرف گیاه خرفه در ماه رمضان Portulaca oleracea
خرفه به عنوان غذاي برتر آينده معرفي مـي شـود، چـرا كـه داراي بسياري از تركيبات مغذي و خصوصيات آنتـي اكسـيداني است.
خرفه به عنوان غذاي برتر آينده معرفي مـي شـود، چـرا كـه داراي بسياري از تركيبات مغذي و خصوصيات آنتـي اكسـيداني است. گياه خرفه از جمله منابع غني آنتي اكسيدان و اسيد هاي چرب مي باشد.
مصرف خرفه گرمی و حرارت را فرو می نشاند، همچنین برای رفع و پیشگیری از تشنگی در ماه رمضان بسیار مفید است, بهتر است که از شربت حاوی تخم خرفه یا سبزی خرفه در وعده افطار و سحر استفاده شود.
مصرف خرفه، خشکی ، گرمی و حرارت را فرو می نشاند و باعث برطرف شدن و از بین رفتن دردهایی که ناشی از حرارت و گرمی در بدن است می شود. و در درمان اختلالات و التهابات مجاری ادراری موثر است.
بررسي ها نشان مي دهد در مناطقي كه اين گيـاه مصـرف مي شود شيوع پايين سرطان و بيماري قلبي گزارش شده اسـت كه احتمالاً به علت وجود اسـيدهاي چـرب امگـا 3 موجـود در خرفه است
مواد موثره اين گياه شامل اگزاليك اسيد، كيناميك اسيد، كافئيك اسيد، مالئيك اسيد، اسيد سيتريك، كومارين ها، فلاونوئيدها، آلانين،تانن، آلفا لينولئيك اسيد و گليكوزوئيدهاي منوتروپيني مي باشد و مشخص شده كه آلكالوئيدها از جمله مهم ترين مواد شيميايي اين گياه مي باشد.
خرفه منبع غني از آنتي اكسيدانهايي مانند ويتامين A ،B1 ،B2 ،C ،E ،بتا كاروتن و سايراسيد آمينه هاي ضروري است. همچنين اين گياه منبع غني از مواد معدني مانند كلسيم، آهن، فسفر، مس و پتاسيم مي باشد
Mizutani M, Hashidoko Y, Tahara S. Factors responsible for inhibiting the motility of zoospores of the phytopathogenic fungus Aphanomyces cochlioides isolated from the non-host plant Portulaca oleracea. FEBS Lett. 1998 Nov; 438(3): 236-40.
Simopoulos AP, Norman HA, Gillaspy JE, Duke JA.Common purslane: a source of omega3 fatty acids and antioxidants. J Am Coll Nutr. 1992 Aug; 11(4): 374-82.
Xu X, Yu L, Chen G. Determination of flavonoids in Portulaca oleracea L. by capillary electrophoresis with electrochemical detection. J Pharm Biomed Anal. 2006 May; 41(2): 493-9.
شما می توانید این خبر را در قالب یک فایل PDF چاپ یا ذخیره کنید. |