تغذيه ی صحيح به هنگام سحر و افطار
بهتر است غذاي مصرفي در وعده ی سحري خصوصيات و ويژگي وعده ی ناهار را داشته باشد، تا از ايجاد گرسنگي در طول روز پيشگيري شود.
-در هنگام افطار، مصرف غذاهاي سبك و مختصر شامل گروه هاي غذايي شير و لبنيات )مانند شير و ماست و پنير(، ميوه و سبزي، نان و غلات )مانند برنج و نان) براي افزايش قند خون توصيه مي شود
-استفاده از مواد غذايي آبكي مثل سوپ کم چرب، آش کم حبوبات، حليم بدون روغن (حليم منبع خوبي از مواد نشاسته اي، فيبر، پتاسيم و منيزيوم است( و همچنين مايعات به هنگام افطار و سحر، موجب حفظ تعادل آب و موادمعدنی فرد روزه دار مي شود.
-استفاده از سبزي و ميوه در هنگام افطار و همچنين در فاصله ی بين افطار تا سحر، به دليل اينكه منبع خوبي از آب و فيبر هستند، براي دستگاه گوارش بسيار مفيد است و مانع بروز يبوست مي شود.
-مصرف مواد غذايي شيرين در وعده ی سحري توصيه نمي شود. مصرف مواد غذايي شيرين با تحریک انسولين موجب ورود قند خون به داخل سلول ها و در پی آن كاهش قند خون مي شوند. به اين ترتيب، مصرف مواد غذايي شيرين و حاوي قندهاي ساده مثل شيرينی و شکلات در وعده ی سحري، موجب مي گردد شخص زودتر گرسنه شود.
-عبادت هايي كه بعد از افطار در ماه مبارك رمضان انجام مي شود به متابوليسم غذا كمك مي کند. در نماز خواندن تمام ماهيچه ها و مفاصل درگير هستند و مي تواند جانشين یک ورزش با شدت متوسط باشد كه كالري مصرف مي شود.
منابع:
تغذیه در ماه مبارک رمضان، حامد پور آرام، وزارت بهداشت درمان آموزش پزشکی، 1386.
شما می توانید این خبر را در قالب یک فایل PDF چاپ یا ذخیره کنید. |