خواص دارویی چای سبز
چاي سبز با نام علمي Camellia sinensis نوعي گياه است كه از برگ هاي آن به صورت خوراكي و دارويي استفاده مي شود.
چاي سبز با نام علمي Camellia sinensis نوعي گياه است كه از برگ هاي آن به صورت خوراكي و دارويي استفاده مي شود. برگ هاي اين گياه داراي تركيبات پلي فنول و كافئين به ميزان 2 تا 4 درصد است كه مسئول خواص درماني آن است.
كافئين چاي سبز باعث افزايش ادرار و كاهش سنگ كليه، بهبود عملكرد مغز در افراد پاركينسوني، تحريك سيستم عصبي و بهبود عملكرد آن با افزايش نوروترانسميتر ها مي شود. آنتي اكسيدان هاي چاي سبز در حفاظت از قلب و سيستم عروقي نقش دارند.در سندروم متابوليك سبب كاهش قند خون و چربي خون و به دنبال آن كاهش فشار خون در مصرف مداوم مي شود. پلي فنول هاي موجود در گياه عامل مبارزه كننده با بيماري هاي ويروسي مثل آنفولانزا، سرماخوردگي و زگيل است و حتي پماد 15% پلي فنول از چاي سبز در درمان زگيل تناسلي مورد پذيرش FDA است.
چاي سبز پروفايل چربي خون را تنظيم مي كند به طوري كه تري گليسيريد، LDL و كلسترول كاهش يافته و HDL افزايش مي يابد. شواهدي وجود دارد كه نشان مي دهد چاي سبز با افزايش بيوماركر هاي تراكم استخوان در بدن، با پوكي استخوان مبارزه مي كند. دهانشويه كردن عصاره چاي سبز بعد از عمل جراحي دندان سبب سرعت بخشيدن به التيام زخم دهان و كاهش درد مي شود.
حمام كردن با محصولات چاي سبز باعث بهبود كيفيت پوست بدن مي شود. استفاده از محلول چاي سبز به صورت موضعي در آكنه كاربرد دارد. در كاهش چين و چروك، آبرساني و افزايش الاستيسيته پوست ميتواند اثر گذار باشد. استفاده از محصولات جويدني چاي سبز باعث كاهش تشكيل پلاك دنداني مي شود. در كاهش وزن موثر است. در جلوگيري از ابتلا به انواع سرطان نقش دارد. باعث محافظت از غضروف بين مفاصل و كاهش التهاب و ورم مي شود. از سرطاني شدن دهانه رحم ناشي از زگيل تناسلي نقش پيشگيرانه دارد. در كوليت، كرون بيماري هاي گوارشي مثل تهوع، ناراحتي معده نقش درماني دارد.
احتياطات: چاي سبز باعث بدتر شدن آنمي مي شود. كافئين موجود در آن در صورت مصرف مقادير بالا سبب افزايش استرس،افزايش ريسك خونريزي،به هم زدن تنظيم ضربان قلب، افزايش فشار چشم، بدتر شدن اسهال و افزايش فشار خون شود.
تداخلات: آمفتامين،كوكائين و افدرين همراه با چاي سبز، سبب تحريك شديد عصبي و افزايش ضربان قلب و فشار خون و.. مي شود. مصرف وارفارين و چاي سبز سبب كاهش اثر درماني وارفارين مي شود. مصرف چاي سبز با داروهاي ضد لخته مثل آسپرين و كلوپيدگرول سبب افزايش ريسك خونريزي مي شود. مصرف چاي سبز با تئوفيلين سبب افزايش اثرات و عوارض تئوفيلين مي شود.
منابع:
Copyright WebMD Adcocks, C., Collin, P., and Buttle, D. J. Catechins from green tea (Camellia sinensis) inhibit bovine and human cartilage proteoglycan and type II collagen degradation in vitro. J Nutr. 2002;132(3):341-346. View abstract.
Agarwal, A., Prasad, R., and Jain, A. Effect of green tea extract (catechins) in reducing oxidative stress seen in patients of pulmonary tuberculosis on DOTS Cat I regimen. Phytomedicine. 2010;17(1):23-27. View abstract.
Ahmed, S., Wang, N., Lalonde, M., Goldberg, V. M., and Haqqi, T. M. Green tea polyphenol epigallocatechin-3-gallate (EGCG) differentially inhibits interleukin-1 beta-induced expression of matrix metalloproteinase-1 and -13 in human chondrocytes. J Pharmacol.Exp.Ther. 2004;308(2):767-773. View abstract.
Al-Sowyan, N. S. Difference in leptin hormone response to nutritional status in normal adult male albino rats. Pak.J Biol.Sci. 1-15-2009;12(2):119-126. View abstract. Alemdaroglu, N. C., Dietz, U., Wolffram, S., Spahn-Langguth, H., and Langguth, P. Influence of green and black tea on folic acid pharmacokinetics in healthy volunteers: potential risk of diminished folic acid bioavailability. Biopharm.Drug Dispos. 2008;29(6):335-348. View abstract.
Alexopoulos, N., Vlachopoulos, C., Aznaouridis, K., Baou, K., Vasiliadou, C., Pietri, P., Xaplanteris, P., Stefanadi, E., and Stefanadis, C. The acute effect of green tea consumption on endothelial function in healthy individuals. Eur.J Cardiovasc.Prev.Rehabil. 2008;15(3):300-305. View abstract.
Ali, M., Afzal, M., Gubler, C. J., and Burka, J. F. A potent thromboxane formation inhibitor in green tea leaves. Prostaglandins Leukot.Essent.Fatty Acids 1990;40(4):281-283. View abstract. Allen, N. E., Sauvaget, C., Roddam, A. W., Appleby, P., Nagano, J., Suzuki, G., Key, T. J., and Koyama, K. A prospective study of diet and prostate cancer in Japanese men. Cancer Causes Control 2004;15(9):911-920. View abstract. Antonello, M., Montemurro, D., Bolognesi, M., Di, Pascoli M., Piva, A., Grego, F., Sticchi, D., Giuliani, L., Garbisa, S., and Rossi, G. P. Prevention of hypertension, cardiovascular damage and endothelial dysfunction with green tea extracts. Am.J Hypertens. 2007;20(12):1321-1328. View abstract.
Arts, I. C. A review of the epidemiological evidence on tea, flavonoids, and lung cancer. J Nutr. 2008;138(8):1561S-1566S. View abstract.
Auvichayapat, P., Prapochanung, M., Tunkamnerdthai, O., Sripanidkulchai, B. O., Auvichayapat, N., Thinkhamrop, B., Kunhasura, S., Wongpratoom, S., Sinawat, S., and Hongprapas, P. Effectiveness of green tea on weight reduction in obese Thais: A randomized, controlled trial. Physiol Behav 2-27-2008;93(3):486-491. View abstract. Awadalla, H. I., Ragab, M. H., Bassuoni, M. W., Fayed, M. T., and Abbas, M. O. A pilot study of the role of green tea use on oral health. Int.J.Dent.Hyg. 2011;9(2):110-116. View abstract.
Babu, P. V. and Liu, D. Green tea catechins and cardiovascular health: an update. Curr.Med Chem. 2008;15(18):1840-1850. View abstract.
شما می توانید این خبر را در قالب یک فایل PDF چاپ یا ذخیره کنید. |