خواص و فواید هسته انگور
هسته انگور دارای خواص آنتی اکسیدانی قوی هستند ، دانه های انگور حاوی مواد مغذی مانند ویتامین E، اسید لینولئیک و فلاونوئیدها می باشند. حضور تمام این مواد مغذی در دانه انگور، آن را یک ماده بالقوه می کند که برخی از بهترین مزایای سلامتی را دارد.
هسته های انگور برای بهبود سلامت پوست بسیار مهم هستند. خواص آنتی اکسیدانی دانه های انگور برای مبارزه با بیماری های مختلف پوست ،از جمله ؛آکنه التهابی، چین و چروک زودرس پوست، پسوریازیس و غیره مفید است.
هسته انگوردارای پروناتروسیانیدین می باشد که نوعی فلاونوئید بی رنگ بوده و دارای فعالیت بیولوژیکی ازجمله فعالیت آنتی اکسیدانی ٬ اثر ضد سرطان و اثر محافظتی روی کلاژن پوست می باشد. رزوراترول ترکیب مهم دیگر موجود در هسته انگور است که مکمل آنتی اکسیدانی معمول تری محسوب می شود.
نتایج تحقیقات نشان می دهد که ترکیبات استخراج شده از هسته انگور دارای خواص ضد میکروبی می باشد. نقطه مشترک همه این تحقیقات وجود ترکیبات فراوان فنولیک در ساختار ترکیبات جدا شده از هسته انگور می باشد. از دانه انگور یک عصاره غنی از ترکیبات فنلی که خاصیت آنتی اکسیدانی ضدمیکروبی و ضد التهاب دارد بدست می اید. هسته انگور دارای فیبر چربی و اسید چرب غیراشباع مفید پروتئین مناسب و آنتی اکسیدان های قوی که می تواند در درمان بسیاری از بیماری ها همچون انواع سرطان ها بیماری های قلبی عروقی زخم معده و چاقی مفرط التهابات پوستی و دیابت نقش داشته باشد.
طی پژوهشی از دانه انگور ماده اي را استخراج کرده اند که در بهبود جريان خون موثر است اين ماده «اليگو مريک پرو آنتوسيانيدين)OPC (ناميده شد. اين ماده سبب کاهش ميزان التهاب مي شود و حتي از بيماري هاي قلبي نيز پيشگيري مي کند. این ویژگی قوی آنتی اکسیدانی دانه انگور تولید کنندگان مکمل را برای پردازش دانه های انگور به قرص ها و کپسول ها جذب کرده است ، در حال حاضر این ویژگی ضد اکسید کننده هسته انگور ،آن را یک مکمل سلامت مفید می داند زیرا آنتی اکسیدان ها در محافظت از بدن شما از علائم پیری زودرس، سلامت قلب و عروق، بیماری ضعیف، بیماری های پوستی، آسم و غیره کمک می کند.
منابع:
Zhang Fl, Gao HQ, Wu JM. Selective inhibition by grape seed proanthocynidin extracts of cell adhesion molecule expression onduced by advanced glycation end products in endothelial cells. J cardiovasc Pharmacol 2006; 48: 47-53.
Halliwell B. Antioxidants in human health and disease. Ann Rev Nutr 1996; 16: 33-50.
شما می توانید این خبر را در قالب یک فایل PDF چاپ یا ذخیره کنید. |