اثرات ضد هايپرليپيدميا سير و زرد چوبه
ديسليپيدميا يكي از ريسك فاكتور هاي عمده بيماري هاي كارديوواسكولار است. داروهاي متنوعي در كاهش سنتز كلسترول و كنترل چربي بوجود آمده است كه هر كدام داراي عوارض جانبي مي باشند. مطالعات انجام شده اثرات آنتي هايپرليپيدمي سير و زرد را ثابت كرده است.
ديسليپيدميا يكي از ريسك فاكتور هاي عمده بيماري هاي كارديوواسكولار است. داروهاي متنوعي در كاهش سنتز كلسترول و كنترل چربي بوجود آمده است كه هر كدام داراي عوارض جانبي مي باشند.
مطالعات انجام شده اثرات آنتي هايپرليپيدمي سير و زرد چوبه را ثابت كرده است. مطالعه ي بين 39 بيمار كه داراي توتال كلسترول بالاي 200 بوده اند انجام شده است. بيماران به دو گروه تقسيم شدند. گروه اول داروي سيم واستاتين به ميزان 5 گرم دريافت كردند. گروه دوم 4/2 گرم سير-زردچوبه به مقدار 1:1 دريافت نمودند.
نتايج بعد 12 هفته بررسي شد. شواهد نشان داد كه توتال كلسترول در هر دو گروه كاهش معنا دار پيدا كرد اما كاهش با سيمواستاتين بيشتر بود. آنزيم هاي كبدي در سيم واستاتين كمي زباد شد در صورتي كه با سير-زردچوبه كاهش پيدا كرده بودند. شاخص توده بدني در سير-زرد چوبه كاهش پيدا كرد اما در سيمواستاتين تغييري رخ نداد.كراتينين در مصرف با سيمواستاتين افزايش پيدا كرد اما در سير-زردچوبه تغييري مشاهده نشد.
نتيجه گيري: سير با مهار آنزيم HMG-COA ردوكتاز و زرد چوبه با افزايش تبديل كلسترول به اسيد صفراوي اثرات آنتي هاپرليپيدمي خود را اعمال مي كنند در كنار اينكه هيچ گونه عوارض جانبي در مصرف از آن ها ديده نشده است.
منابع:
Elin Yulinah Sukandar, Primal Sudjana, Joseph I. Sigit, Ni Putu E. Leliqia and Fetri Lestari, Safety of Garlic (Allium Sativum) and Turmeric (Curcuma domestica) Extract in Comparison with Simvastatin on Improving Lipid Profile in Dyslipidemia Patients, Journal of Medical Sciences,Volume 13 (1): 10-18, 2013
شما می توانید این خبر را در قالب یک فایل PDF چاپ یا ذخیره کنید. |