اثر زعفران در بهبود تحلیل رفتن وابسته به سن لکه زرد
تحلیل رفتن وابسته به سن لکه زرد شایع ترین بیماری مزمن چشم و از عوامل اصلی کوری در افراد مسن بالای 60 سال می باشد. در این بیماری ماکولا یا لکه زرد که قسمت حساس به نور شبکیه و مسئول دید مستقیم و واضح است تخریب می شود.
موجدار دیدن خط مستقیم، دید تار و یا دیدن لکه های تیره در مرکز دید ممکن است نشانه های اولیه این بیماری باشد.
طبق تحقیقات صورت گرفته زعفران به دلیل وجود ترکیبات کروسین و کروستین ، در کوتاه مدت(20 میلی گرم) پرش پلک در بیماران را بهبود می دهد و مصرف طولانی مدت(14 ماه ،20 میلی گرم در روز) آن سبب بهبود کیفیت بینایی می شود
کروسین موجود در زعفران مانع مرگ ناشی از نور در فوتورسپتورها می شود و جریان خون شبکیه را افزایش و سبب بهبود عملکرد آن می شود. کروستین نیز انتشار اکسیژن به مایعات(مثل پلاسما) را افزایش می دهد.
بنابراین زعفران و اجزای سازنده آن بخصوص کروسین و کروستین می توانند به عنوان محافظ عملکرد چشم باشند. این اثرات را می توان به عملکرد آنتی اکسیدانی، مهار آپوپتوز و عملکرد التهابی آن نسبت داد.
گردآورنده:دكتر رضا غفارزادگان
منابع:
1.Piccardi M, Marangoni D, Minnella AM, Savastano MC, Valentini P, Ambrosio L, et al.(2012). A longitudinal follow up study of saffron supplementation in early age-related macular degeneration: sustained benefits to central retinal function.
2.Giaccio M (2004). Crocetin from saffron: an active component of an ancient spice. Critical reviews in food science and nutrition.44(3): 155-172.
شما می توانید این خبر را در قالب یک فایل PDF چاپ یا ذخیره کنید. |