کیوی انبار ویتامین C و پروتئاز
خواص و مصارف: اثرات درمانی کیوی عبارت است از ضدباکتری، قابض، محرک ایمنی بدن، حشره کش، شکننده پروتئین ها و ضدسرطان معده، کبد و سینه.
تیره کیوی: Actinidiaceae
English name : kiwi vine , actinidia , Chinese gosseberry , yangtao
میوه گونه های و رقم های اصلاح شده مختلف این جنس امروزه در دنیا به مصرف عموم میرسد.
پراکندگی جهانی: چین
پراکندگی در ایران: به صورت کاشته شده در استانهای گیلان و مازندران وجود دارد.
خواص و مصارف:
اثرات درمانی کیوی عبارت است از ضدباکتری، قابض، محرک ایمنی بدن، حشره کش، شکننده پروتئین ها و ضدسرطان معده، کبد و سینه
میوه گیاه سرشار از ویتامین C بوده و جهت تقویت سیستم ایمنی بدن و مقابله با سرما خوردگی نافع است.
میوه گیاه به عنوان یک عامل آنتی اکسیدان قوی محسوب میگردد.
حاوی آنزیم پروتئاز بوده و در صنایع غذایی از رنده شده میوه گیاه جهت آماده سازی و ترد کردن انواع گوشت استفاده میشود.
استفاده زیاد از میوه گیاه به صورت خوراکی میتواند موجب ضعف و حتی زخم معده و ایجاد ضعف عمومی گردد
گردآورنده:دكتر مجيد قرباني نهوجي
منابع:
زرگري، علي. گياهان دارويي. موسسه انتشارات و چاپ دانشگاه تهران، 1376: 192
قهرمان، احمد. كورموفيتهاي ايران (سيستماتيك گياهي). جلد دوم. مركز نشر دانشگاهي، 1373: 257 و 266
مظفريان، ولي الله. شناخت گیاهان دارویی و معطر ایران. انتشارات فرهنگ معاصر، 1391
میرحیدر، حسین. معارف گیاهی. دفتر نشر فرهنگ اسلامی، 1372-1373
قربانی نهوجی، مجید، سیستماتیک گیاهی 1 و 2، جزوه دانشگاهی
قربانی نهوجی، مجید، گیاهان کاربردی، جزوه دانشگاهی
شما می توانید این خبر را در قالب یک فایل PDF چاپ یا ذخیره کنید. |