سير سياه و خاصيت ضد سرطاني آن
سير سياره فراورده جانبي از سير معمولي (Allium sativum) است که از تخمیر آن در حرارت و رطوبت کنترل شده و بالا تهیه میشود.
- به منظور تهيه سير سياه، سير معمولي براي مدت معين در دماي بالاي 60 تا 90 درجه سانتي گراد و رطوبت بالاي 80 تا 90 درصد فرآوري مي گردد..
- پس از طي مراحل فرآوري، سير حالت ژله ای پیدا میکند، مزه آن شیرین شده و رنگ آن سیاه میشود.
- این فراورده قرن ها توسط کره ایها، ژاپني ها و تايلندي ها مصرف مي شده است.
- محققان دريافتند كه فرآوري سير سياه منجر به افزايش S-allycysteine مي گردد.
- یکی از مهمترین خواص درمانی اين گياه جلوگیری از سرطان است. محققان معتقدند S-allycysteine كه بر اثر حرارت دادن در این ماده افزایش پیدا میکند، میتواند بر روی کاهش تومورهای سرطانی و مرگ سلولی (در سلولهای سرطانی) تأثیر داشته باشد.
- تحقيقات نشان داد كه عصاره سیر سياه داراي اثرات مهار كنندگي در مهار تکثیر سلولی و القای آپوپتوز در سلولهای سرطان معده انسان مي باشد. تحقیقات بیشتر در مورد سوپراکسید دیسموتازهای سرم ، گلوتاتیون پراکسیداز ، اینترلوکین 2 و افزایش شاخص های طحال و تیموس نشان داد که اثر ضد سرطانی عصاره سير سياه ممکن است تا حدودی به دلیل اثرات آنتی اکسیدانی و سیستم ایمنی بدن باشد.
- عصاره سير از طریق مهار مسیر PI3K̸Akt باعث رشد و القاء آپوپتوز در سلولهای Ht29 می شود و تحقيقات نشان داده است كه ممکن است در پیشگیری و درمان سرطان روده بزرگ در انسان مؤثر باشد.
- عصاره سير سياه همچنين در مهار كردن سلول هاي سرطاني ريه موثر واقع شده است. تلفيق استفاده از عصاره سير سياه و پرتو درماني در كنترل رشد سلو ل هاي سرطاني ريه چشمگير بوده است.
- مطالعه ديگري حاكي از آن بوده است كه عصاره سير سياه منجر به ايجاد سميت در لاين هاي سلولي سرطان ريه، سرطان پستان و سرطان معده طي 72 ساعت شده است.
- عصاره سير سياه همچنين توانايي ضد سرطاني خود را در سلول هاي سرطاني روده بزرگ اثبات كرده است. عصاره سير سياه ممانعت از رشد سلول هاي سرطاني كلون را از طرق آپوپتوز انجام مي دهد.
گردآورنده:دكتر نسيم زرين پنجه
منابع:
- Senapati, S.K; Dey, S.; Dwivedi, S.K; Swarup, D. (August 2001). "Effect of garlic (Allium sativum L.) extract on tissue lead level in rats". Journal of Ethnopharmacology. 76 (3): 229–232
- Wang D, Feng Y, Liu J, Yan J, Wang M, Sasaki J, Lu C (2010). Black garlic extract enhance the immune system. Medicinal and Aromatic Plant science and Biotechnology.4: 37-40.
- Wang X, Jiao F, Wang Q W, Yang K, Hu R, Liu HC, Wang HY, Wang Ys, (2011). Aged black garlic extract induces inhibition of gastric cancer cell growth in vitro and in vivo. https://doi.org/10.3892/mmr.2011.588
- Dong M, Yang G, Liu H, Liu X, Lin S, Sun D, Wang Y. (2014). Aged black garlic extract inhibits Ht29 colon cancer cell growth via the PI3K/Akt signaling pathway. https://doi.org/10.3892/br.2014.226
- Yang GQ , Wang D , Wang YS , Wang YY , Yang K . (2013)Radiosensitization effect of black garlic extract on lung cancer cell line Lewis cells].(PMID:24325061)
- Purev U, Chung MJ, Oh DH. Individual differences on immunostimulatory activity of raw and black garlic extract in human primary immune cells. Immunopharmacol Immunotoxicol 2012;34:651e60.
- Dong M, Yang G, Liu H, Liu X, Lin S, Sun D, Wang Y. Aged black garlic extract inhibits HT29 colon cancer cell growth via the PI3K/Akt signaling pathway. Biomed Rep 2014;2:250e4.
شما می توانید این خبر را در قالب یک فایل PDF چاپ یا ذخیره کنید. |