تاثیر عصاره دانه خرنوب Ceratonia siliqua بر دیابت شیرین
خرنوب Ceratonia siliquaنوعی گیاه مدیترانهای و از گروه گیاهان دارویی است که میوه و دانه آن از خواص درمانی بسیاری برخوردار است.
خرنــوب بــه دليــل داشــتن تركيبــاتي ماننــد فيبــر، توكوفرول، پلي فنول ها،آنتي اكسيدان ها و اسـترول هـاي گياهي براي درمان و بهبود علائم ديابت مفيـد مـي باشـد.
مطالعات نشان داده اند كـه دانـه خرنـوب داراي تركيباتي مانند توكوفرول، استرول هـاي گيـاهي وآنتـي اكسيداني هاي فراوان است و مي تواند با اثـرات مخـرب راديكال هـاي آزاد توليـد شـده مقابلـه نمـوده واسـترس اكــــسيداتيو درون ســــلولي را بــــه حــــداقل برســــاند
در مطالعه ای فعاليـت آنتي اكسيداني عصاره متانولي دانه خرنوب متوجه شدند دانه اين گياه منبعي غني از آنتـي اكـسيدان هـاي طبيعـي است.
احتمالاً عصاره دانه خرنوب بـا فعـال نمـودن سيستم دفـاعي آنتـي اكـسيداني و افـزايش فعاليـت آن و تبــديل آنيــون سوپراكــسيد بــه پـراكــسيد هيــدروژن راديكال هاي آزاد تشكيل شده به واسطه ايجاد ديابت را خنثي نموده و موجب بهبود سـطوح سـرمي فاكتورهـاي عملكردي كبد مي شود .
تحقيقات نشان مي دهـد دانـه خرنـوب بـه دليـل داشـتن تركيباتي مانند فيبرها، گالاكتومنان وپلي فنولهـا موجـب كــاهش قنــد خــون مــي شــود
تحقيقــات انجــام شــده نشان داده است كه مصرف پودر دانـه خرنـوب موجب كاهش قند خـون مـي شـود وعلـت ايـن كـاهش وجــود تركيبــات پلــي ســاكاريدي در اندوســپرم دانــه مخصوصاً گالاكتومنان ها معرفي شده است .
پلي فنل هاي موجود در دانه نيز باعـث افـزايش چـسبندگي محتويـات لوله گوارش مي شدند و مـي تواننـد بـه ايـن طريـق قنـد خون را كـاهش دهنـد.
منابع:
گردآورنده:سارا قزلباش
Custodio L, Fernandes E, Escapa AL, Lopez-Avils S, Fajardo A, Aligue R, et al
. Antiproliferative and apoptotic activities of extracts from carob tree (Ceratonia siliqua L.) in MDA-MB-231 human breast cancer cells. Planta Med. 2008; 74(9): 48
Mokhtari M, Sharifi S, Shahamir-Tabaabaee. The effect of hydro – alcoholic seeds extract of Ceratonia siliqua L. on the kidney functional factors in diabetic male rats. J Lorestan Univ Med Sci. 2011; 13(2): 74-82.
Mohamed D, Helal A, Hamed I, Hosein H, Al-Okbi S. Ceratonia siliqua pods as a cheap source of functional food components. Deutsche Lebensmittel-Rundschau. 2008; 104: 25-9.
شما می توانید این خبر را در قالب یک فایل PDF چاپ یا ذخیره کنید. |