رژیم غذایی گیاهی و آرتریت روماتوئید
آرتریت روماتوئید (rheumatoid arthritis) با درد، تورم، سفتی و حساس بودن (tenderness) مفاصل همراه است که موجب ناتوانی بیماران در انجام فعالیت روزمره می شود.
آرتریت روماتوئید (rheumatoid arthritis) با درد، تورم، سفتی و حساس بودن (tenderness) مفاصل همراه است که موجب ناتوانی بیماران در انجام فعالیت روزمره می شود و حدود 1 درصد جمعیت جهان مبتلا به آن هستند. داروها، کاهش وزن و افزایش فعالیت بدنی برای کاهش علایم به بیماران آرتریت روماتوئید تجویز می شود. پژوهش نشان داده که افزایش مصرف میوه، سبزیجات، غلات سبوسدار و حبوبات و کاهش مصرف غذاهای حیوانی مانند چربی و گوشت فراوری شده موجب بهبود علایم و مشکلات بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید می شود. عقیده بر این است که فیبر موجود در گیاهان با بهبود ترکیب (composition) و افزایش تنوع باکتری های روده این بیماران موجب کاهش التهاب و درد مفاصل در آرتریت روماتوئید می شود و غذاهای حیوانی علایم بیماری را تشدید می کند.
گردآورنده:دكتر سعيد كيانبخت
منابع:
Front Nutr. 2019 Sep 10;6:141. doi: 10.3389/fnut.2019.00141. eCollection 2019.
Nutrition Interventions in Rheumatoid Arthritis: The Potential Use of Plant-Based Diets. A Review.
Alwarith J, Kahleova H, Rembert E, Yonas W, Dort S, Calcagno M, Burgess N, Crosby L, Barnard ND.
شما می توانید این خبر را در قالب یک فایل PDF چاپ یا ذخیره کنید. |