خواص روغن کرچک
گیاه کرچک با نام علمی Ricinus communis L. بومی مناطق حاره ای شمال آفریقا می باشد. دانه این گیاه دارای 45 تا 50 درصد روغن ثابت با ساختار تری گلیسرید های اسید چرب می باشد. حدود 85 تا 90 درصد را اسید ریسینولئیک و 5 درصد اولئیک اسید و 2 تا 5 درصد را لینولئیک اسید تشکیل می دهد.
از این روغن به عنوان ملین برای درمان یبوست استفاده می کنند، همچنین روغن کرچک خطر ابتلا به آرتروز را کاهش داده و به سلامت پوست و مو کمک می کند.
گیاه کرچک با نام علمی Ricinus communis L. بومی مناطق حاره ای شمال آفریقا می باشد. دانه این گیاه دارای 45 تا 50 درصد روغن ثابت با ساختار تری گلیسرید های اسید چرب می باشد. حدود 85 تا 90 درصد را اسید ریسینولئیک و 5 درصد اولئیک اسید و 2 تا 5 درصد را لینولئیک اسید تشکیل می دهد. از این روغن به عنوان ملین برای درمان یبوست استفاده می کنند، همچنین روغن کرچک خطر ابتلا به آرتروز را کاهش داده و به سلامت پوست و مو کمک می کند. روغن کرچک را به عنوان یک روان کننده قوی که قبل از انجام رادیوگرافی یا سونوگرافی و قبل از عمل جراحی مورد استفاده قرار می گیرد.
روغن کرچک از یک طرف با خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی خود علائم فلج مغزی را کاهش و از طرف دیگر با داشتن اسیدهای چرب غیر اشباع برای بافت مغزی ضروری می باشد.
همچنین در بسیاری از موارد گزارش شده است که این روغن به دلیل داشتن اسید های چرب مفید برای بهبود سلامت پوست، مو و ناخن بسیار مفید بوده به طوری که از این روغن در صنایع آرایشی و بهداشتی بسیار استفاده می شود.
اما قابل توجه است که سازمان بهداشت جهانی می گویند که هر فرد بزرگسال تنها مجاز است که روزانه 0.7 میلی گرم / کیلوگرم وزن بدن روغن کرچک مصرف کند.
گردآورنده:دكتر فاطمه تاج آبادي
منابع:
- Ogunniyi DS. Castor oil: a vital industrial raw material. Bioresour Technol. 2006;97(9):1086–1091.
- Severino LS, Auld DL, Baldanzi M, et al. A review on the challenges for increased production of castor. Agron J. 2012;104(4):853.
- Dunford NT. Food and Industrial Bioproducts and Bioprocessing. John Wiley & Sons; 2012.
شما می توانید این خبر را در قالب یک فایل PDF چاپ یا ذخیره کنید. |