دانستنی های جذاب دنیای گیاهان لادن Tropaeolum majus L
گلها سرشار از ویتامین Cو یک ماده رنگی زرد نارنجی به نام لوتئین شبیه زرده تخم مرغ (Lutein ) است که به آن ارزش خوراکی و داروئی می دهد.
نام علمی: Tropaeolum majus L
نام تیره : لادن Tropaeolaceae
لادن زیبا؛ گیاهی زینتی، خوراکی و داروئی:
کاربرد: خواص و مصارف گیاه لادن:
بیشتر مردم دنیا از آن به عنوان گل زیبا و تزئینی استفاده می کنند.
گل و برگ آن به صورت خام در تزئین غذا، سالاد بهاره و انواع دسر مورد استفاده است.
طعم و مزه تره تیزک و علف چشمه را دارد لذا اندام هوائی آن بویژه برگ، گل، میوه نارس و دانه ها به عنوان مکمل و طعم دهنده غذا های پختنی استفاده می شود.
گلها سرشار از ویتامین Cو یک ماده رنگی زرد نارنجی به نام لوتئین شبیه زرده تخم مرغ (Lutein ) است که به آن ارزش خوراکی و داروئی می دهد.
دانه های رسیده گیاه، روغنی و دارای ترکیبات مهم آنتی بیوتیکی، روغن امگای 6 ، 3 و ویتامین های محلول در چربی نظیر A,D,E,K و عناصر و موادمعدنی مختلف است.
صرفنظر از ارزش غذائی از آن علیه عفونت های ریوی و ادرار استفاده می کنند.
عصاره خام و تازه اندام هوائی گیاه نیز ارزش غذائی و کاربرد داروئی برای پیشگیری و درمان بیماری ها و عفونت های مجاری ا دراری و دستگاه تنفسی دارد
گردآورنده:دکتر کجید قربانی نهوجی
منابع:
زرگري، علي. گياهان دارويي. موسسه انتشارات و چاپ دانشگاه تهران، 1376: 192
قهرمان، احمد. كورموفيتهاي ايران (سيستماتيك گياهي). جلد دوم. مركز نشر دانشگاهي، 1373: 257 و 266
مظفريان، ولي الله. شناخت گیاهان دارویی و معطر ایران. انتشارات فرهنگ معاصر، 1391
میرحیدر، حسین. معارف گیاهی. دفتر نشر فرهنگ اسلامی، 1372-1373
قربانی نهوجی، مجید، سیستماتیک گیاهی 1 و 2، جزوه دانشگاهی
قربانی نهوجی، مجید، گیاهان کاربردی، جزوه دانشگاهی
شما می توانید این خبر را در قالب یک فایل PDF چاپ یا ذخیره کنید. |