توازن قند، فشار و كلسترول خون با کمک سبوس برنج
تأثیر مثبت فیبر موجود در سبوس برنج در جلوگیري از فشار خون و تنظیم قند خون به اثبات رسیده است .
سبوس برعکس کربوهیدرات هاي ساده، در برابر گوارش و جذب در روده مقاومت کرده و باعث تکمیل فرآیند تخمیر می شود. همین مسئله به کاهش تجمع کلسترول در روده ها و گلوکز در خون کمک می کند..
فیبر محلول کلسترول خون را می کاهد و بر LDL اثر داشته ولی بر HDL تأثیري ندارد.
رژیم فیبري مکانیسم محیطی جذب قند خون را تحت تاثیر قرار می دهد. بامصرف فیبر، بیان انسولین براي انتقال گلوکز در ماهیچه هاي اسکلتی افزایش می یابد و با جذب گلوکز بیشتر در سلول ها، میزان آن در خون
طبیعی می شود. در نتیجه، ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می دهد.
گردآورنده:سارا قزلباش
منابع:
مهدي ضرابی، راز سبوس و سلامت ، نشریه نشاء علم، سال هفتم، شماره دوم، سال 96
Galisteo, M., Duarte, J., & Zarzuelo, A., 2008. Effects of dietary fibers on disturbances clustered in the metabolic syndrome. The Journal of nutritional biochemistry, 19(2), 71-84.
Chemists, A.A.,2001. The definition of dietary fiber. Cereal Foods World;46:PP.112– 129.
Koh-Banerjee P, Rimm EB., 2003. Whole grain consumption and weight gain: a review of the epidemiological evidence, potential mechanisms and opportunities for future research. Proc Nutr Soc;62: PP.25–29.
Slavin JL.,2005. Dietary fiber and body weight. Nutrition;21:PP.411–418.
Woods SC.,2005. Signals that influence food intake and body weight. Physiol Behav;86: PP.709–
716
Sakata T. A., 1995. Very-low-calorie conventional Japanese diet: its implications for prevention of obesity. Obes Res: 3 Suppl 2:233s– 239s.
Burke V, Hodgson JM, Beilin LJ, Giangiulioi N, Rogers P, Puddey IB.,2001. Dietary protein and soluble fiber reduce ambulatory blood pressure in treated hypertensives. Hypertension; 38:821–826.
He J, Streiffer RH, Muntner P, Krousel-Wood MA, Whelton PK., 2004. Effect of dietary fiber intake on blood pressure: a randomized, doubleblind, placebo-controlled trial. J Hypertens; 22:73– 80.
[Chandalia M, Garg A, Lutjohann D, von Bergmann K, Grundy SM, Brinkley LJ.,2000. Beneficial effects of high dietary fiber intake in patients with type 2 diabetes mellitus. N Engl J Med;342:1392–1398.
[Kaczmarczyk MM, Miller MJ, Freund GG.,2012. The health benefits of dietary fiber: beyond the usual suspects of type 2 diabetes mellitus, cardiovascular disease and colon cancer. Metabolism. 61:1058–1066
Nomura AM, Hankin JH, Henderson BE, Wilkens LR, Murphy SP, Pike MC, Le Marchand L, Stram DO, Monroe KR, Kolonel LN.,2007. Dietary fiber and colorectal cancer risk: the multiethnic cohort study. Cancer Causes Control. 18:753–764
Kushi, L. H., Byers, T., Doyle, C., Bandera, E. V., McCullough, M., Gansler, T. and Thun, M. J., 2006. American Cancer Society Guidelines on Nutrition and Physical Activity for cancer prevention: reducing the risk of cancer with healthy food choices and physical activity. CA: a cancer journal for clinicians, 56(5), 254-281
شما می توانید این خبر را در قالب یک فایل PDF چاپ یا ذخیره کنید. |