اثرات دارچين در كاهش قند و چربي
دارچین، پوست خشک شده ساقه گیاه Cinnamomum zeylanicum Blume از خانواده برگ بو (Lauraceae) است و حداقل دارای2/1درصد (حجمی/وزنی) اسانس می باشد.
پوست، بخش دارویی این گیاه را تشکیل می دهد. به رنگ خاکستری - قهوه ای، پوسته پوسته ( فلسی)، یا در نمونه های مسن به صورت چوب پنبه ای است. از دارچين به عنوان مكمل در كاهش قند خون ديابتي ها استفاده مي شود. مطالعه باليني در ميان 60 بيمار ديابتي نوع دو انجام گرفت. بيماران به 4 گروه تقسيم شدند.گروه اول روزانه 1 گرم دارچين دريافت كردند. گروه دوم روزانه 3 گرم دارچين دريافت كردند. گروه سوم روزانه 6 گرم دارچين دريافت كردند. گروه چهارم دارونما دريافت كردند. آزمون به مدت 40 روز ادامه يافت. قند خون و كلسترول توتال، تري گليسيريد و LDL و HDL اندازه گرفته شد. بعد از آن درمان قطع شد و 20 روز بد مجددا تست هاي خوني انجام شد.
نتايج: قند خون در هر سه گروه اول كاهش معنادار پيدا كرد. گروه سوم كاهش بيشتري نسبت به دو گروه اول نشان داد.
ميزان توتال كلسترول، تري گليسيريد و LDL در هر سه گروه اول كاهش معنادار پيدا كرد. اما تغييري در HDL مشاهده نشد.
نتايج آزمون دوم بعد از 20 روز از قطع درمان نشان داد كه همچنان ميزان قند خون در حد نرمال باقي مانده است. كه پايدار بودن اثر دارچين را اثبات مي كند.
نتيجه گيري:
دارچين به عنوان مكمل مي تواند اثرات مفيدي در كاهش قند خون و چربي داشته باشد.
گردآورنده:دکتر حورا آموزگار
منابع:
- Laura Shane-McWhorter, Botanical Dietary Supplements and the Treatment of Diabetes: What Is the Evidence? Current Diabetes Reports 2005, 5:391–398
شما می توانید این خبر را در قالب یک فایل PDF چاپ یا ذخیره کنید. |